Indianresor

Obs! Vi har nu gjort vår sista resa hösten 2015. Inga mer resor planeras in.

Indianresor till USA. Våra resor är unika. Enligt indianerna själva är det få som får lov att komma så nära in i såväl deras traditioner, kultur och filosofi. Under närmare 20 år har jag byggt upp ett  gigantiskt kontaktnät och ett nära samarbete med många indianstammar i Nordamerika. Indianresorna startades 1998 och i små grupper om max 14 personer har vi rest i nästan hela USA. På våra resor kommer du mer som gäst än som turist.

 

Det brukade bli mellan 1 – 3 resor per år och de leder till olika delar av Amerika. Ett Amerika som få har besökt. Indianresorna har fokusering på natur, historia och kultur. Nordamerikas ursprungsfolk är de som tar emot oss i sina reservat och delar med sig av sin kultur och djupa traditioner. Vi får möta prärieindianer, puebloindianer, platåindianer och kustindianer. De tar oss in i deras vardag och vi får även möta deras djupa andlighet. Möten med såväl stamledare, andliga ledare, medicinmän skapar upplevelser som vi för alltid kan bära med oss. Att få ta del av deras filosofi får oss att fundera på hur vi lever och tänker själva. De har mycket att lära oss.

Indianresor, ett äventyr som du sent skall glömma.

Vi reser med buss runt och i den mån det går bor vi hos indianerna inne i reservatet annars tar vi in på hotell i närliggande vita städer. Det blir besök på heliga platser, historiska platser, museum och annat. Vi anlitar alltid lokala guider och de delar med sig det som är viktigt för dem. De vill gärna visa att de existerar och att de har en levande kultur. Ibland blir vi inbjudna på ceremonier och in i deras hem.

 

Det är viktigt att vi kommer med en ödmjukhet och respekt. Vi kommer som en gäst till deras land.

 

Resorna är öppna för mycket spontanitet och det är där äventyret väntar.

 

Att få ett så nära möte med Amerikas ursprungsfolk, deras kultur och filosofi, skapar en påverkan för livet. Våra resor är starten på en ännu större resa i dig själv. Vi är oerhört tacksamma att det nära samarbete vi har med många olika indianstammar genererar broar mellan våra kulturer. Möt en stolt och stark kultur.

 

Här kan du läsa om tidigare resor i våra resedagböcker »

 

Sorry, den här webbplatsen kör inte på Internet Explorer version 7 och nedåt. Vargod att uppgradera till en riktig säker och snabb webbläsare. Vet du inte vad en webbläsare är? läs då här: http://www.whatbrowser.org/intl/sv/