Hästresor

12 år med hästresor till Nordamerikas indianer har kommit till sin ände. 2015 var sista resan.

Om du skulle vilja uppleva livet på en ranch och klippiga bergen kan vi varmt rekommendera De Boo´s adventures Ranch i Montana och på gränsen av Blackfeet reservatet som vi samarbetat med under många år.

http://deboosranchadventure.com/content.php?page_id=1


Vi erbjöd

Hästresor med nära möten hos Nordamerikas indianer och cowboys. En dröm för många är att få rida fram på prärien där buffeln en gång betat. Att känna närheten till naturen kan aldrig upplevas starkare än i en bekväm westernsadel uppe på hästryggen.

Ursprungskällan har arrangerat hästresor mellan 2005-2015  unika resor med djupa möten i såväl indiankulturen som westernkulturen.

 

En annorlunda och unik hästresa där du möter indianer, cowboys, mustanger, appaloosahästar och mycket mera.

 

Hästen genomsyrade hela resan och du fick också stifta bekantskap med både den indianska kulturen, den storslagna naturen och livet på en ranch.

 

Så här såg en resa ut.

Vi flyger in till Great Falls  Norra Montana och därifrån tar vi oss med buss till Blackfeetreservatet. Här bor vi på en fantastisk ranch där du direkt välkomnas in i familjen De Boo’s. Här tillbringar vi första veckan med boskapsdrivning, långritt i klippiga bergen med camping och många spännande möten och upplevelser.

 

Sedan reser vi vidare till Idaho med ett ljuvligt stopp vid Lolo Pass där vi badar i heta källor innan vi kommer fram till Nez Perce indianerna och deras Appaloosahästar. Här möter vi den fina familjen McFarland som äger den största hjorden av Appaloosahästar.

 

Här bjuds vi på underbar ridning i storslagen natur. Efter ett par dagar i Idaho åker vi till Pendelton Round Up i Oregon. Det kommer att vara ett event utan dess like. Här får du uppleva en riktigt gammal cowboytradition Westward Ho paraden och Bullriding av högsta kvalite’.

 

Resan avslutas med flyg från Spokane i Washington. Ca halva tiden är på hästryggen. Vi reser i en liten grupp och tar oss fram i buss. Boendet är varierat, allt från camping i bergen, indian tipis till hotell. Det är en äventyrsresa där vi är öppna för mycket spontanitet. Vi kan alltid garantera en spännande och händelserik resa där du får komma som gäst och inte som turist.

 

Vi möter människorna och kulturen precis som den är. Det blir en härlig blandning av upplevelser från flera kulturer där hästen står i centrum. Vi får ta del av stor hästkunskap från många människor. Resan kräver att du kan rida så att du känner dig trygg i sadeln i galopp.

 

 

Sorry, den här webbplatsen kör inte på Internet Explorer version 7 och nedåt. Vargod att uppgradera till en riktig säker och snabb webbläsare. Vet du inte vad en webbläsare är? läs då här: http://www.whatbrowser.org/intl/sv/