Om oss

Ursprungskällan grundades 1996. Ett familjeägt företag. Det var den stora efterfrågan och hungern från människor att få veta mer om Nordamerikas Indianer som gjorde att jag startade detta företag. Det fanns många som ville höra mina föreläsningar om de fantastiska möten jag haft med olika indianstammar. De ville också gärna handla deras fina indianhantverk och indiansmycken som jag handlat hem. Detta blev starten på en fantastisk resa… som pågår än idag.

Idag är det så mycket mer. Bed & Breakfast, kurs- och konferensgård, hästcenter, researrangör till Nordamerikas indianer och hästresor, föreläsning och utbildning… listan kan bli lång. En sammanfattning av  URSPRUNGSKÄLLAN:

 

UPPLEVELSE
UTBILDNING
UNIKA RESOR
UPPFÖDNING

 

VISIONER

Ursprungskällan grundar sig i ett par visioner:

Min INDIANVISION är att skapa möten med den indianska kulturen och filosofin så att vi kan lära och förstå hur vi kan leva i balans och harmoni med naturen. Genom att bjuda över indianer till Sverige som föreläser, att arrangera indianresor där du själv får möta de olika indiankulturerna och genom hantverket som hjälper dem att få ekonomi, får vi kunskap om deras kultur och filosofi.
Katrin Gunnarsson

Min HÄSTVISION är att sprida kunskap och förståelse kring hästen som individ så att vi kan få en

trygg och glädjefull tillvaro med hästen och att hästen skall få det bättre tillsammans med oss

människor.

 

Om Katrin Gunnarsson

Katrin Gunnarsson

KATRIN GUNNARSSON – BLUE SKY WOMAN ¨Följ ditt hjärta, det leder dig alltid rätt¨
Skall jag beskriva mig själv så är jag en: Mångsysslare som älskar att lära sig nya saker. Äventyrare som älskar spännande upplevelser. Livsnjutare som ser positivt på livet.

Vad andra säger: En modig, driftig och inspirerande person som kan fängsla människor och visa  på att allt är möjligt.

Jag har haft ett rikt spännande liv. De saker som har haft stor påverkan på mig är de fantastiska möten med Nordamerikas Indianer som lärt mig så mycket och hästarna som är livet för mig.

Intressen: Natur, djur och miljö ligger mig varmt om hjärtat och det är det jag arbetar med på många olika sätt.
Jag lever efter: ”Bättre att ångra något jag gjort än något jag inte gjort”.”

Katrin Gunnarsson Blue Sky Woman

Mitt indianska namn Blue Sky Woman fick jag vid en namnceremoni av Blackfeets andliga ledare George och Molly Kicking Woman.

George Kicking Woman

George Kicking Woman Blackfeets andliga ledare

Det var en stor ära och man sa att det skulle ta mig flera år innan jag förstod innebörden av mitt namn. Min son heter Iniskim som betyder Helig Buffelsten. Min dotter har fått namnet Morningstar av Shoshoneindianerna.

Med tacksamhet, ödmjukhet och respekt fortsätter jag min resa bland indianer och hästar. Vill du följa med? …

Katrin Gunnarsson

Grace med hennes nya föl Bright Leo´s Miracle född 27 juni 2013

 

CV

Grundskola 9år
77-80Maskinoperatör Mölnlyckefabriken
80-82 Telegrafistutbildning på Sjöbefälshögskolan i Kalmar
81-88 Radiotelegrafist befäl i handelsflottan
87-91 Anställd på Greenpeace fartyg.
86-91 Djursjukvårdare vid Hallands Djursjukhus
90-92 Radiobefäl på bostadsplattformar i Nordsjön
90-92 Utbildning till Equiterapeut (Alternativbehandling på häst)
93-94 Utbildning till Homeopat
92-96 Egenföretagare Behandlingsstall för hästar
96 – >Egenföretagare Ursprungskällan
98- > Researrangör Indian och hästresor till Amerika
06  Utbildad Certifierad International Coach vid Skandinaviska Ledarskapshögskolan.
89- > Föreläsare, utbildare, inspiratör

Min häst CV

Ridit sedan jag var 4 år. Jag var mer vild än tam på hästryggen. Som tonåring skötte jag om privathästar som jag fick rida och tävla med. Tog hand om en fullblodshingst som ingen annan kunde klara av och med honom fick jag en gedigen utbildning i kommunikation och ledarskap. Han var viktig för mig under tonårsperioden som inte alltid är så lätt. Först i vuxen ålder när jag flyttade till Tuvagård där jag bodde i 27 år fick jag möjlighet att köpa min första egna häst. Tack vare min häst Masai kom jag i kontakt med indianerna och det startade en fantastisk resa bland indian och hästkulturen. Hösten 2011 flyttade jag hela mitt liv till ett ny gård utanför Ullard och där håller jag som bäst på att utveckla verksamheten.

Tävlat i dressyr upp till medelsvår. Idag tävlar och rider jag western. Vann 2 bronsmedaljer i time events grenarna  i SM 2007. EM 2009 med Bright Happyness två silvermedaljer och ett brons.

Jag har arbetat på Hallands Djursjukhus mellan 86-90. Utbildad Equiterapeut 90-91 Drivit eget behandlingsstall. Arbetat med inridningar och med så kallade problemhästar men som jag anser vara produkten av fel hantering av människor. Har idag 8 hästar och en 9e på väg om allt går bra.

 

 

Sorry, den här webbplatsen kör inte på Internet Explorer version 7 och nedåt. Vargod att uppgradera till en riktig säker och snabb webbläsare. Vet du inte vad en webbläsare är? läs då här: http://www.whatbrowser.org/intl/sv/