Westernridläger

Westernridläger: På detta ridläger är vi helt inriktade på westernridning. Westernridläger tar dig in i kulturen och ger dig en förståelse för vad westernridingen går ut på.

Urspungskällan arrangerar ett annorlunda ridläger där kunskapen om hästen som individ, ledarskap, kommunikation och känslighet står i centrum. Du kan komma från vilken disciplin som helst. Att rida känsligt och mjukt i balans och harmoni med hästen är vår strävan. Du får lära dig grunderna inom western och om de olika tävlingsgrenarna.

 

Aktiviteter

Det blir två ridpass per dag och passen blandas med teori och andra utvecklande aktiviteter.  Vi hjälps åt med maten och att hålla i ordning. Du bor del i dubbelrum i vårt fina B&B.

 

Våra hästar

Har man inte med sig egen häst har vi fina välutbildade glada westernhästar. De är i storlek från 147cm -165cm av raserna Paint, Appaloosa och Quater. Vi rider i westernsadel.

 

På våra läger vill vi utveckla så väl ryttaren som hästen. Hur kan ni finna varandra, kommunicera med varandra och lyssna. När samhörigheten ökar kan oftast både häst och ryttare prestera bättre. Vi ser med glädje på att intresset ökat med att man vill lära sig mer om hästen som individ. Vi bygger teamkänsla både i gruppen och häst/ryttare. Lägret erbjuder också individ anpassad träning så de får stunder då vi fokuserar på det du helst vill jobba med.

 

Western

Westernridningen kommer från Rancharbetet och bygger på teamarbete där hästen förenklar arbetet på en ranch. Vi tränar trail, pole bending, western horsemanship, reining som alla är moment från vardagslivet på en boskapsranch.

NH

NH eller sund hästhantering bygger på att skapa säkra och trygga hästar så att vi kan få en glädjefull tillvaro med hästen. Det är viktigt att hästen väljer dig som ledare.

Vi gör olika mark övningar i rundcorallen för att bygga upp samhörigheten.

Barbacka ridning brukar ofta bli en favorit och som tränar känslighet samt balansen.

Eftersom vi är små grupper kommer alla att få sin egen tid och då fokusera på vad de vill träna på.

Vi åker en kväll och äter Pizza. Tillåter vädret åker vi och badar.

 

Det viktiga är att vi har roligt tillsammans med våra hästar.

 

Pris: 4 dag 4900:- inkl allt

 

Ridläger 1 16- 19 juni.

Ridläger 2 28 – 31 juli Fullt

Ridläger 3 25 -28 augusti Fullt

Anmälningsavgift 900:-
inbetalas till bg 5182-0447
Ursprungskällan vid bokning. Resterande betalas in senast 30 dagar innan lägret. Avbokning mellan 30-15 dagar utages 50%. 14-1dagar 75% .24 timmar 100%

Endast små grupper om max 6 personer.

Sorry, den här webbplatsen kör inte på Internet Explorer version 7 och nedåt. Vargod att uppgradera till en riktig säker och snabb webbläsare. Vet du inte vad en webbläsare är? läs då här: http://www.whatbrowser.org/intl/sv/