Turridning

Turridning -unna dig en avkopplande och spännande upplevelse på hästryggen i vacker Halländsk natur. Vår turridning tar dig genom underbar bokskog, härliga stigar längs Ätrans vattendrag, långa galopper på gamla banvallen som sträcker sig flera mil, naturreservatet Yttra Berg ger en tillbakablick i historien för att nämna några av de härliga upplevelser vi erbjuder på våra turer. Du får lära dig om naturen, om den lokala historien, om westernridningen som ridform och om hästen som individ.

Turridning

Underbar ridning i vacker bokskog.

Rider vi långritt tar vi med fika och på våra heldagsturer har vi med ett lunchpaket. Vi stannar på härliga ställen utmed vägen. Är det sommar har vi en tur där vi kan stanna och bada om vädret tillåter. Du rider i westernsadel på vältränade westernhästar. Våra hästar är inga vanliga turridningshästar utan de är fina tävlingshästar som ger dig en helt annan upplevelse. De är av raserna Quater, Appaloosa och Paint. Här får du bli en cowboy för en dag.

 

Läs mer om westernridning ».

Vi tar normalt  5 stycken i en grupp. Det går att vara fler då vi kan ta in hästar utifrån eller att man tar med egen häst. Det krävs minst 1 års ridvana för att rida med på våra turer.

Turridning kan bokas från 2 timmar till flera dagar. Du får hjälpa till att göra i ordning hästarna, sedan går vi igenom grunderna hur våra hästar fungerar på ridbanan och hur vi kan göra turen på ett säkert och nöjsamt sätt.

Önskar du en flerdagars turridning kan  du prova på en riktig Amerikansk upplevelse. Här kan du nämligen bo i en äkta indiansk tipi. Du kan också boka till Spa, bad, bastu, massage, cykeltur paddla m.m. Läs mer på aktiviteter ».

Turridning

 

Turridning priser

 

 

2 tim 800:-/person,
halvdag 1100:-/person inkl fika,
heldag 1500:-/ inkl lunchpaket / person.
2 dagar inkl kost och logi 3100:-

Vi garanterar en turridning utöver det vanliga där du får ett personligt möte och en stor dos kunskap om hästen och om westernridning.

 

Vill du se inplanerade turridningar kan du läsa här aktiviteter »

Sorry, den här webbplatsen kör inte på Internet Explorer version 7 och nedåt. Vargod att uppgradera till en riktig säker och snabb webbläsare. Vet du inte vad en webbläsare är? läs då här: http://www.whatbrowser.org/intl/sv/