Gekås

Shoppingvaruhuset Gekås i Ullared ligger endast 8 km från Ursprungskällan.

Shoppa på Gekås och slappna av och vila ut på Ursprungskällan.

 

Gekås

 

Öppettider: Mån – Fre 08.00 – 20.00, Lördag 07.00 – 20.00, Söndag 08.00 – 18.00

Telefon kundservice: 0346-375 00

Email: kundservice@gekas.se

 

Gekås1

 

 

Skandinaviens största lågprisvaruhus Gekås ligger i Ullared Halland och 8 km från oss. Gekås har blivit Skandinaviens största turistmål med runt 4,6 miljoner besökare om året. De flesta gäster som kommer och bor på vårt fina Bed & Breakfast är just gäster som kommer för att besöka Gekås eller för att gå någon av våra spännande kurser. Många uppskattar just lugnet på gården då energin brukar ta helt slut när man varit på Gekås och shoppat. Här kan man då i lugn och ro gå igenom vad man handlat in och se om det är något som behöver återlämnas samt ladda batterierna för en ny dag på Gekås. På den här sidan har vi nu tänkt att ge dig lite smarta tips om hur du effektivast och smartast shoppar på Gekås. Samt lite kuriosa om Gekås.

 

Gekås Ullared

 

Information kring Gekås

Gekås grundades av Göran Karlsson 1963. Då började han i en källare i ett av husen inne i Ullared. Det växte snabbt och inom ett par år flyttade han in i stationshuset. 1971 flyttades Gekås till nuvarande plats. Göran Karlsson sålde Gekås 1991 säljer han företaget till 6 anställda men i dag är det bara två ägare kvar. Idag är Gekås 35 000 kvm ren shoppingyta som är uppdelat på 3 plan. Varuhuset är indelat i 17 avdelningar. De flesta ligger på entréplan. När man kommer in i affären kan man till vänster åka ner till nedre plan, där finns Hästsport och Husdjursavdelningarna. Barnavdelningen som ligger längst in i affären är belägen på övre plan med uppgång vid J2. Där finns även nedgången till Hobby och Fritidsavdelningen som är på nedre plan. Restaurangen och ett lite större Fik är beläget på plan 3 och vid I 10 vid leksaksavdelningen finns rulltrappor upp till både plan 2 som är en kundvagnsparkering och plan 3. På entréplan finns även ett Röda Fiket som finns vid J2 och en Sportbar vid F4. Sedan 2012 har man utökat med att även sälja mat och grönt.

 

Gekås Karta

 

Kuriosa

70 kassor.

Affären tar in 5500 kunder på en gång.

1300 Anställda.

Besöksrekord 29500 personer på en dag 25 juli 2012.

Försäljningsrekord 31,1 miljoner kronor på en dag den 13 oktober 2012.

Längsta kön var 1,4 km lång den 30 oktober 2010.

Kanal 5 gör en tv-serie om Gekås 2009 som pågår fortfarande.

En fullastad långtradare levererar varor var 10 minut.

 

Gekås Ullared Karta

 

Tips vid shopping på Gekås

Numera är det i regel inga köer in till Gekås mer än på morgonen. Vill du undvika kö äter du frukost i godan ro här på B&B Ursprungskällan. Då har kön hunnit försvinna när de öppnar på morgonen. Sen eftermiddag är det störst risker för kö i kassorna.

 

Gekås Shopping

 

Det är värt att gå runt och kika på kassorna. Det är stor variation på köerna. Ibland kan där finnas en kassa som är nästan tom till en inre kassa. Vanligast att det är kortast köer i kassorna längst åt höger eller mot vänster. På helgerna är där mest folk på Gekås. Undvik slutet på månaden då barnbidrag och löner utbetalas. På måndagar är det i regel minst folk. När du då går in gå till höger och börja i motsatt riktning. Längst ner mot kassorna finns Hemtextil, Belysning och Till hemmet. Här brukar de flesta avsluta sitt besök på Gekås. Gå  sedan uppåt mot Hemel och Media. Är där mycket folk kan man ställa vagnen på ett strategiskt ställe och istället ta en korg som man sedan tömmer av emellanåt. Det är betydligt lättare att komma fram utan vagn. Obs. Lämna aldrig väska eller dina privata tillhörigheter i vagnen. De har ofta extra pris på kläder som är extremt billiga. Handlar du endast lite varor i en korg kan du passa på att betala dina varor på kundtjänst som ligger inne till vänster en bit in från entrén. Vi lägger till mer och mer tips som vi får från andra erfarna Gekås shoppare. Här kommer du till Gekås hemsida: Gekas.se.

Gekås

 

Sorry, den här webbplatsen kör inte på Internet Explorer version 7 och nedåt. Vargod att uppgradera till en riktig säker och snabb webbläsare. Vet du inte vad en webbläsare är? läs då här: http://www.whatbrowser.org/intl/sv/